• Spirts mājās radīts 96,6% – 600 ml.
• Melnā tēja stipra – 2 tējk.
• Dedzināta ozola šķelda- 1,5 ēd.k.
• Melisa – 1 tējk;
• Piparmētra – 1 tējk;
• Asinszāle – 1 tējk;
• Mārdadzis – 1 tējk;
• Krustnagliņa – 6 gab.
• Avenes – 8-10 ogas
• Apelsīns – 1 gab.
• Niedru cukurs – 150 gr.
• Ūdens – 600 ml.
Gatavošana:
Sākotnēji no sastāvdaļām radām 4 uzlējumus:
1. Tējai uzlej 150 ml spirta;
2. Ozolkoka šķeldu dedzinātu aplej ar 150 ml spirta;
3. Vienu apelsīna miziņu un avenes aplej arj 150 ml spirta;
4. Asinszālei, mārdadzim, krustnagliņām virsū uzlej 150 ml spirta.
Visus uzlējumus labi samaisa, cieši aizveriet 4 traukus ar vāku un atstāj ievilkties 7 dienas, tumšā vietā, istabas temperatūrā.
Pēc nedēļas filtrējam visus 4 traukus caur marlīti un salejam uzlējumus kopā.
Gatavojam sīrupu no niedru cukura kopā ar ūdeni līdz sīrups kļūst biezākas konsistences.
Iegūto sīrupu atdzesē un sajauc ar uzlējumu, labi samaisa, lej stikla pudelēs un ļauj atpūsties un nostabilizēties apmēram 8 nedēļas.
“Tatru tēju” var dzert gan tīrā veidā, vai kopā ar karstu tēju, vai izmantot kā sastāvdaļu kokteiļiem.