Sastāvdaļas:
1 tējkarote krustnagliņas
2 tējkarote muskatrieksts
1 tējkarote kanēlis
6 grami kardamons
10 grami ingvera sakne
2 citrona mizas
10 grami čili pipari sagriezta (ar sēklām)
1 L kandža (40% alk. – 50% alk. )
Gatavošanas process:
1. variants cepšana.
• Visas sastāvdaļas ievieto “cepšanas” traukā, cieši noslēgtu ar vāku. Tvertne ir pilnībā pārklāta ar biezu rudzu mīklu (4-4,5 cm bieza mīkla) .Īpaša uzmanība tiek pievērsta vietai, kur vāks un trauks tika savienoti, trauks tika hermētiski noslēgts.
• Tad trauku ievieto cepeškrāsnī, temperatūra nedrīkst pārsniegt 80 c grādus. Pie 78 grādiem etilspirts sāk vārīties. Sprādziens var notikt, ja cepeškrāsni silda virs norādītās temperatūras.
• Kad temperatūra tiek paaugstināta līdz 80 grādiem, cepeškrāsns tiek izslēgta un dzēriens tiek turēts 12 stundas.
• Nākamajā dienā procedūra tiek atkārtota. Atkal pārklājiet ar mīklu un ievietojiet dzērienu 12 stundas temperatūras apstākļos.
• Trešajā dienā “kastrolis” jāfiltrē un jāuzstāj vēl 5-7 stundas.
• Dzēriens ir gatavs dzeršanai.
2. variants – infūzija jeb uzlējums.
• Visas iepriekš minētās sastāvdaļas ievieto traukā.
• Uzlejiet kandžu.
• Nostādiniet 2-3 nedēļas tumšā vietā istabas temperatūrā.
• Pēc noteiktā laika filtrē caur 4 marles slāņiem
• Ļauj ledusskapī nostāvēties 6–7 stundas, lai garša stabilizētos.
• Jūsu tinktūra ir gatava.
Priekā!