Populārākās uzkodas pie degvīna
1. Gurķi (marinēti, konservēti)
Šī ir viena no slavenākajām un mīļākajām uzkodām pie degvīna. Pirmkārt, tāpēc, ka marinēti gurķi ir garšīgi, pikanti, sulīgi, patīkami kraukšķīgi. Vēl viens neapšaubāms marinētu gurķu pluss ir gurķu marināde nākamā dienā.
2. Siļķe ar sīpoliem un zaļumiem
Brīnišķīga uzkoda, kura daudziem patīk. Siļķi sagriež gabaliņos, pievienojot sviestu un marinētus sīpolus. Vienkārši, ātri un par pieņemamu cenu. Sālīta siļķe lieliski sader ar melno maizīti.
3. Speķis
Speķis ir viena no iecienītākajām uzkodām pie ‘gorilkas’. Speķi var baudīt sālītu, kūpinātu vai ceptu.
Ja bekonu apcep līdz caurspīdīguma stāvoklim, rodas pārsteidzošs aromāts. Kombinācijā ar Borodinas maizi un ceturtdaļās sagrieztu sniegbaltu kraukšķīgu sīpolu – tā ir “bomba.”
4. Marinēti un konservēti dārzeņi, asorti
Aptauja rāda, ka tie, kuri rada spirtu mājas apstākļos, izvēlas visa veida konservētus, marinētus dārzeņus: tomātus, kāpostus, papriku, cukini, ķirbi, jaunās pupiņas, pākšaugus un daudz citu. Katrai saimniecei ir sava recepte konkrētam marinādēm, kas padara šo ēdienu patiesi unikālu un neatkārtojamu. Pateicoties visdažādākajām receptēm, īpašnieku meistarībai un iztēlei, marinēti un konservēti dārzeņi var kalpot par brīnišķīgu uzkodu pie vodkas.
5. Šašliks
Vasarā viena no labākajām uzkodām ar aukstu vodku ir šašliks. Dabā, uz oglēm gatavots, tas iegūst unikālu garšu un smaržu.
Šašliku gatavo gandrīz no jebkuras gaļas. Tā var būt cūkgaļa, liellops, teļa gaļa, vista, zoss, tītars, jērs. Lai radītu marinādi šašlikam izmanto gāzētu ūdeni, majonēzi, balto un sarkano vīnu, tomātu sulu, ābolu sidru, ābolu etiķi, parasto etiķi, kā arī daudzas citas mērces un garšvielas. Tieši garšvielu kombinācija marinādē, parastu gaļas gabalu pārvērš par unikālu un garšīgu šašliku, kas lieliski sader ar degvīnu.
6. Kartupeļi
Kā uzkodas kartupeļi ir vienkārši lieliski, jo kartupeļus var vārīt, cept, sautēt, un to pagatavošana neprasa daudz laika.
Vārītus jaunos kartupeļus apkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un dillēm, rupjo sāli. Priekā!
7. Galerts jeb aukstā gaļa
Viens no iecienātākiem ēdieniem mājas viesībās. Galerts lieliski sader ar vodku. Galertu var papildināt ar sinepēm un mārrutkiem.
8. Marinētas sēnes
Sēņu marinēšana ir vienkārša. Jūs varat radīt brīnišķīgu pārsteigumu, aukstā ziemā izņemot burciņu marinētu sēņu. Ļoti garšīgi, sēnes vienmēr atgādina vasaru, kā arī kalpo kā brīnišķīga uzkoda pie vodkas. Baravikas, šampinjoni, gailenes, u.c.
9. Salāti
Visu veidu salāti uz svētku galda.
10. Sviestmaizes
Sviestmaizes var būt ļoti vienkāršas: ar desu un sieru, ar plānām bekona šķēlītēm, ar siļķi vai šprotēm. Lieliski ar labu kandžu ir sviestmaize ar plānu sviesta kārtu un sarkaniem vai melniem ikriem.
Te var aplūkot vodkas ieguves iekārtas: https://veikals.bar.lv/product-category/kandzas-aparati/
Ja patika raksts, padalies ar draugiem. 👇