Šmakovka un kandža jeb samogons – bloga raksts
oktobris 20, 2016
Aromātiska kandža no tomātiem vai tomātu pastas
jūlijs 16, 2018

Dzimtenīte no kartupeļiem recepte

20 kg kartupeļu (ieteicams iepriekš sasaldēt, jo tas paaugstina cukura līmeni)
25 litri novārīta ūdens
1 kg miltu
50 gr rauga

Nomazgātus kartupeļus sasmalcina ar rīvi. Pievieno 15 litrus ūdens temp. ap 60 c grādiem.

Pievieno miltus (jebkādus) un rūpīgi samaisa.

Kad biezumi atdalās no šķidruma, tad šķidrumu uzmanīgi nolej citā traukā. Biezumiem uzlej virsū jaunu, siltu ūdeni 10 litrus apmeram.

Ļaujam pastāvēt.

Kad šķidrums atdalījies no biezumiem otrreiz, nolejam traukā, kur jau iepriekš tika noliets šķidrums.

Nolietam šķidrumam pievienojam raugu. Rūgšanas process var ilgt 7 – 14 dienas.

Iegūto sarūgušo šķidrumu destilēt ieteicams piem. ar šo kandžas aparātu.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *