Kā pagatavot mājās konjaku, lai neviens neatšķirtu no īsta.
SASTĀVDAĻAS

3 l destilāta (spirts, vodka vai kandža).
2. ēd. karotes ozola mizas
1 šķipsniņa malta muskatrieksta
1 šķipsniņa kardamona
3. ēd. karotes cukura

GATAVOŠANA

Iesākumam nedaudz par sastāvdaļām. izmantot graudu spirtu vai vienkāršu kandžu ir gaumes jautājums. Garša kardināli neatšķiras. Ozola mizu var nopirkt aptiekā. Sākumā ieteicams mizu mērcēt verdošā ūdenī 10 min., lai noņemtu rūgtumu, un tikai pēc tam pievienot spirtam. Ozola mizu var aizstāt ar ozola šķeldu.

Cukuru izšķīdina nelielā daudzumā kandžas. Sastāvu vāra līdz ieveidojas karamele. Karameli un visas citas sastāvdaļas liek burkā un aplej ar kandžu. Sakratiet burku un turiet to tumšā vietā 2-3 nedēļas, bet ne ilgāk par mēnesi, lai nerodas papildus rūgtums no mizas. Tad sastāvu  izkāš un lej pudelēs, un iztur atkal. Savu briedumu un maigumu ‘mājas konjaks’ iegūst pēc 6 mēnešiem.

Priekā!